100 Tips Usahawan : Tip #012 “Sudu dan Garfu”
100 Tips Usahawan : Tip #012 “Sudu dan Garfu” Kepala sudu dan garfu Jika saudara bertandang ke Kelantan, cuba perhatikan bagaimana kedudukan sudu dan garfu dalam bekas di atas meja. Ya, kepala sudu dan kepala garfu berada pada kedudukan di bawah. Manakala, pemegangnya pula berada di bahagian atas. Ada juga peniaga yang meletak kedua-duanya di dalam bekas atau lebih tepat lagi dipanggil kole berisi air panas. Begitulah sepatutnya. Objektif utama menggunakan sudu dan garfu adalah bagi menggantikan tangan. Jadi sepatutnya ia bersih. Tetapi jika kepala sudu dan garfu berada di atas, ia terdedah kepada kotoran terutama apabila pelanggan memilih-milih sudu dan garfu sebelum makan. Demikian halnya jika apabila sudu dan garfu disediakan di atas meja di kedai makan bersifat terbuka. Habuk yang berterbangan sudah pasti melekat pada sudu dan garfu. Tiada gunanya kelihatan indah tetapi pada masa yang sama menjadi tempat pen...
Comments
Minat fotografi jgk dih..nnti kalu gi bp buleh outing skali ni.eheh