100 Tips Usahawan : Tip #013 “Sinki/Basin”
100 Tips Usahawan : Tip #013 “Sinki/Basin” Sinki adalah tempat membasuh tangan. Apabila membasuh tangan, pasti juga ada yang berkumur, meskipun sudah jelas papa ntanda melarang berkumur atau berludah di singki, tapi nak jugak berkumur. Ada juga sesetengah restoran, menyediakan tempat basuh tangan berhampiran makanan. Secara logiknya, sudah tentu tempias air basuhan tangan akan terpercik ke dalam makanan. Ish! Sanggupkah anda ? Saya selalu tegur peniaga yang meletak bekas basuh tangan atau membuat sinki berhampiran lauk-pauk. Namun, ada juga yang tak endah. Adakah itu satu petua untuk melariskan jualan? Saya pun tak pasti. Ada juga sinki yang rosak atau tersumbat. Bukan sekali dua. Bahkan berkali-kali. Perbaikilah. Bukannya mahal pun demi keselesaan pelanggan. Namun begitu, sebaik-baiklnya sinki disediakan di bahagian belakang yang mana tak kelihatan oleh pelanggan lain.. Malahan, ia menjadi amalan restoran makanan segera. Di samping itu, sabun cecair kenalah ju
Comments
Minat fotografi jgk dih..nnti kalu gi bp buleh outing skali ni.eheh